DWH Stables BV

DWH-Stables bv is gespecialiseerd in het aan en verkopen van sportpaarden. Wij selecteren op karakter, exterieur en beweging / vermogen en techniek. Daarnaast worden alle paarden veterinair gekeurd en zijn onze paarden vrij van stalgebrek. Onze paarden komen meerdere keren per dag uit hun stal en staan in de zomer maanden lekker op het land zodat ze voldoende afwisseling hebben.


Veterinaire keuring:
Alle paarden worden bij ons gekeurd.
Wij bepalen samen met onze begeleidende dierenarts Gerard Knoop en Willem Bakker van VCHN of de paarden geschikt zijn voor de sport/fokkerij.
Dit houd het volgende in:

fokkerij
Paarden waarvan wij denken dat ze geschikt zijn voor de fokkerij (fokmerrie/hengstenkeuring) worden prok gekeurd en opgestuurd naar het KWPN. Daarnaast worden ze gecontroleerd op cornage

Sport:
Paarden worden gekeurd door middel van 22 röntgenfoto's, en een verkort klinisch onderzoek (hart,longen en ogen)
Bij ons is een paard goed gekeurd als de röntgenfoto's in de klasse 1 en 2 vallen.

Oc of kleine chip fragmenten op een gunstige plaats is bij ons niet per definitie afgekeurd aangezien er inmiddels al genoeg onderzoek heeft plaats gevonden dat niet alle chip fragmenten een verhoogd risico met zich mee brengt.
Wel word het op het keuringsrapport vermeld zodat u van te voren weet wat u te wachten staat.


Aankoop/Keuring:
U kunt vrijblijvend komen kijken en rijden bij ons op stal, wij geven alleen onze paarden niet mee voor een proefperiode, dit in het belang van het paard.
Bij een standaard keuring (klinisch en röntgenologisch met 20 opnamen) zijn bij goedkeuring de kosten voor de kopende partij en bij afkeuring voor DWH-Stables bv.  
Het is mogelijk het paard te laten keuren door een niet erkende keuringsdierenarts, alleen betaald dwh stables niet de kosten bij afkeuring.

voor de aktuel lijst van erkende keuringsdierenartsen kunt u de website van het kwpn raadplegen
  

 

Verzekeren:
Alle paarden die via DWH stables worden verkocht kunnen worden verzekerd via de EFO Paardenverzekeringen, voor meer info ( www.efo.nl ). Wij kunnen het paard voor u aanmelden voor een voorlopige dekking dood en ongevallen verzekering. Zelf moet u zorg dragen voor een definitieve dekking.  


Export: Wij hebben nauw contact met een transportbedrijf dat vluchten over de gehele wereld verzorgd. DWH-Stables bv zal zorg dragen voor alle papieren en benodigdheden voor een veilige overtocht. Tevens kunnen wij het transport via vrachtwagen of boot regelen.

Stalgebreken:
Alle Paarden/ pony’s zijn vrij van stal en of been gebreken indien binnen drie x 24 uur een stalgebrek word geconstateerd (met schrijven van een dierenarts) word de koop ontbonden.

Betaling:
betalingen geschieden contant bij afhalen (thuis bezorgen) of via de bank 
 

Dwh stables b.v.
Rabobank te  

reknr: NL76 RABO 0168 4778 90 

bic: RABONL2U  


 


 English German French