DWH Stables BV

DWH-Stables bv is gespecialiseerd in het aan en verkopen van sportpaarden. Wij selecteren op karakter, exterieur en beweging / vermogen en techniek. Daarnaast worden alle paarden veterinair gekeurd en zijn onze paarden vrij van stalgebrek. Onze paarden komen meerdere keren per dag uit hun stal en staan in de zomer maanden lekker op het land zodat ze voldoende afwisseling hebben.


Veterinaire keuring:
Alle paarden worden bij ons gekeurd.
Wij bepalen samen met onze begeleidende dierenarts Gerard Knoop en Willem Bakker van VCHN of de paarden geschikt zijn voor de sport/fokkerij.
Dit houd het volgende in:

fokkerij
Paarden waarvan wij denken dat ze geschikt zijn voor de fokkerij (fokmerrie/hengstenkeuring) worden prok gekeurd en opgestuurd naar het KWPN. Daarnaast worden ze gecontroleerd op cornage

Sport:
Paarden worden gekeurd door middel van 22 röntgenfoto's, en een verkort klinisch onderzoek (hart,longen en ogen)
Bij ons is een paard goed gekeurd als de röntgenfoto's in de klasse 1 en 2 vallen.

Oc of kleine chip fragmenten op een gunstige plaats is bij ons niet per definitie afgekeurd aangezien er inmiddels al genoeg onderzoek heeft plaats gevonden dat niet alle chip fragmenten een verhoogd risico met zich mee brengt.
Wel word het op het keuringsrapport vermeld zodat u van te voren weet wat u te wachten staat.


Keuringsbeleid:

Wij beginnen met een röntgenologische keuring op het moment dat de veulens anderhalf jaar oud zijn. Zodat wij weten wat we in huis hebben en niet voor verrassingen komen te staan.
Mocht er bij een van de paarden geen keuringsrapport staan betekend dit niet dat het paard niet goed is. Waarschijnlijk hebben wij nog niet de mogelijkheid gezien het paard te laten keuren of het rapport te publiceren.

Aankoop/Keuring:
U kunt vrijblijvend komen kijken en rijden bij ons op stal, wij geven alleen onze paarden niet mee voor een proefperiode, dit in het belang van het paard. Alle paarden mogen gekeurd worden, mits deze bekend staat als officieel keurend arts. (deze lijst is terug te vinden op
www.veterinairekwaliteit.nl ).
Bij een standaard keuring (klinisch en röntgenologisch met 20 opnamen) zijn bij goedkeuring de kosten voor de kopende partij en bij afkeuring voor DWH-Stables bv. Bij keuring die afwijkt van een "standaard" keuring worden de kosten in overleg bepaald.

Het is mogelijk het paard te laten keuren door een niet erkende keuringsdierenarts, alleen betaald dwh stables niet de kosten bij afkeuring.

Verzekeren:
Alle paarden die via DWH stables worden verkocht kunnen worden verzekerd via de EFO Paardenverzekeringen, voor meer info ( www.efo.nl ). Wij kunnen het paard voor u aanmelden voor een voorlopige dekking dood en ongevallen verzekering. Zelf moet u zorg dragen voor een definitieve dekking.

Vervoer:
Paard/ pony gekocht hoe krijg ik hem nu thuis? wij kunnen uw nieuwe aanwinst thuis brengen daarvoor gelden de volgende tarieven:
Binnen een straal van 50 km (1713 GG Obdam) : 75 euro
Buiten een straal van 50 km binnen Ned. : 150 euro
Buiten Nederland op aanvraag.

Export: Wij hebben nauw contact met een transportbedrijf dat vluchten over de gehele wereld verzorgd. DWH-Stables bv zal zorg dragen voor alle papieren en benodigdheden voor een veilige overtocht. Tevens kunnen wij het transport via vrachtwagen of boot regelen.

Stalgebreken:
Alle Paarden/ pony’s zijn vrij van stal en of been gebreken indien binnen drie x 24 uur een stalgebrek word geconstateerd (met schrijven van een dierenarts) word de koop ontbonden.

Betaling:
betalingen geschieden contant bij afhalen (thuis bezorgen) of via de bank

Dwh stables b.v.
Rabobank te Obdam
rekeningnummer: 1684.77.890

bic code RABONL2U


 


 

English German French